Beden algısı bozukluğu olan kişinin zihni sürekli dış görünüşünde bir kusur olduğu düşüncesiyle meşguldür. Görülebilir bir kusuru olmayabilir, ya da varsa bile önemsenmeyecek kadar küçüktür. Buna rağmen algıladığı bu kusur kişiyi çok fazla kaygılandırır; sürekli aynaya bakıp durabilir, kendini sürekli başkalarıyla karşılaştırabilir, kusurunun dikkat çekip çekmediğini sürekli başkalarına sorarak güvence arayabilir.
Şikayetçi olduğu kusurunu düzeltmek ya da gizlemek için çok fazla zaman ve çaba harcar. Dermatoloji ve plastik cerrahi polikliniklerine başvurur. Opere olmak isteyebilir; fakat operasyon sonucundan memnun kalmama olasılığı yüksektir. Kusurlu bulduğu beden bölgeleri zaman içinde değişiklik gösterebilir.
Kaynak:
Dışavurumcu terapiler, dışavurumcu sanat terapisi ve yaratıcı sanat terapileri (resim terapisi, dans/hareket terapisi, tiyatro terapisi,…
Giriş Bilinçli farkındalık; kişinin dikkatini, tarafsız bir tutumla, şu an gerçekleşmekte olan yaşantısına yöneltmesini amaçlayan…
Tıkınırcasına yeme bozukluğu yaşayan kişinin tekrarlayan bir biçimde tıkınırcasına yeme atakları olur. Bu ataklar sırasında…
Anoreksiya nervozası olan kişinin beden ağırlığı yaşı ve cinsiyetine göre olması gereken en düşük ağırlıktan…
Bulimiya nervoza yaşayan kişinin tekrarlayan bir biçimde tıkınırcasına yeme atakları ve kilo alma korkusuyla yediklerini…